Electroteràpia


QUE ÉS L' ELECTROTERÀPIA

L'electroteràpia és un tractament fisioterapèutic que utilitza el corrent elèctric per estimular zones de l'organisme afectades pel dolor nerviós, les inflamacions, els músculs atrofiats i les lesions osteomusculars.

També és molt apreciada al sector de l'esport perquè contribueix a la ràpida recuperació després d'intensos entrenaments esportius.

A l'aplicació de la teràpia es poden utilitzar tres tipus de corrents: corrents analgèsics, corrents antiinflamatoris i corrents d'estimulació muscular.

Pel que fa a l'equip per a la seva aplicació, generalment s'utilitzen uns coixinets amb elèctrodes que són adherides a la pell per transmetre estimulació elèctrica a la zona afectada.

Durant les sessions d'electroteràpia el corrent elèctric és dirigit i aplicat sota control, creant una sensació de relax al cos del pacient. La teràpia és indolora, no invasiva i amb efectes secundaris mínims

BENEFICIS 

Sigui la tècnica que sigui, els beneficis de l'electroteràpia en fisioteràpia són múltiples, entre ells: és un mètode antiinflamatori, analgèsic i tèrmic que millora la potència neuromuscular, disminueix els edemes, controla el dolor, millora el trofisme, enforteix els músculs i millora la sanació de ferides.